In de voetsporen van Dante
Een theatrale literaire avondwandeling
 

Een zomeravond. Teresa van de Ven nodigt u uit voor een indringende ontmoeting met een van de reuzen uit de wereldliteratuur: ‘La Divina Commedia’ van Dante Alighieri. De avond begint al direct op het vertrekpunt met een inleiding over dit tijdloze Italiaanse meesterwerk. Vervolgens neemt Teresa u al vertellend mee op een stille wandeling door de bossen, in de voetsporen van Dantes zoektocht. Onderweg ontmoet u de twee hoofdpersonages uit ‘La Divina Commedia’, Dante zelf en Vergilius, die citeren uit de prozavertaling. Laat u rustig meevoeren in dit bijzondere verhaal, omgeven door natuurgeluiden en de prachtige live gezangen van sopraan Rianne Wilbers.

Foto's: Stefan Martens

De thema’s die Dante aanraakt op zijn reis, zijn uitgerekend nú uiterst actueel. Confrontaties met de grote morele dilemma’s dienen zich, onvermijdelijker en krachtiger dan ooit, aan in onze samenleving. Denk hierbij, behalve aan vrijwel alle maatschappelijke geledingen, vooral ook aan onze dagelijkse omgang met elkaar: geliefden, familie, vrienden en collega’s.

‘La Divina Commedia’ is een reis-naar-binnen, binnenin onszelf. De route begint bij Inferno (Hel), waar onze onbewuste driften en verlangens ons eigen leed creëren. Vervolgens worden we in Purgatorio (Louteringsberg) getest op onze eigen morele dilemma’s. Onze tocht eindigt in Paradiso (Paradijs) met het ultieme moment van inzicht en zelfverwerkelijking; de teruggevonden verbinding met onszelf en ‘Het Geheel der Dingen’.         

regisseur/spreker Teresa van de Ven

Teresa werkt vanuit een persoonlijke fascinatie voor wat mensen drijft in deze wereld. Wat gebeurt er om ons heen en hoe beïnvloedt dit onze levens? Wat zijn onze drijfveren en motieven, en welke keuzes maken wij? Zij heeft een voortdurende behoefte om het leven en de wereld om ons heen te doorgronden. Hoe overleven wij met onze binnenwereld in de buitenwereld? Zij wil hierbij vragen stellen, zonder pasklare antwoorden te krijgen. Teresa's Cv.

Team Via Dante

regisseur/spreker Teresa van de Ven

sopraan Rianne Wilbers

acteurs Jacques Offenbach en Herman Verhaaren

productie Wilfried van der Grinten

Programma*

14 september 2021 UITVERKOCHT!

16 september 2021

ontvangst 16.00 - 16.30

inleiding 16.30 - 17.15

theatrale wandeling 17.15 - 19.30

einde terugkomst verzamelplaats

*facilitaire voorzieningen zoals horeca en toilet verschillen per locatie. 
Klik op onderstaande datum / wandeling voor de precieze voorzieningen.

Tickets

€25,-

Veilig betalen via iDeal.

(max 30 deelnemers)

Goed te weten
  • I.v.m. COVID19 vragen wij iedereen rekening te houden met 1,5m afstand.

  • Neemt u uw eigen muggenspray mee?

  • Bent u slecht ter been, bedenk dat deze boswandeling 2 uur duurt. Langdurige tussenstops.

  • Deelname is op eigen risico.

  • Indien het slecht weer is nemen wij contact met u op voor een alternatieve datum.

  • Op uw ticket staat een telefoonnummer dat bereikbaar is op de desbetreffende avond.


          Mede mogelijk gemaakt door:

Prins Bernhard Cultuurfonds - horizontaa