top of page

do 27 aug

|

DEZE DATUM IS UITVERKOCHT, Beek en Donk

In de voetsporen van Dante

Een theatrale literaire avondwandeling

Registratie is afgesloten
Andere evenementen bekijken
In de voetsporen van Dante
In de voetsporen van Dante

Tijd en locatie

27 aug 2020, 18:00 – 20:30

DEZE DATUM IS UITVERKOCHT, Beek en Donk, Parklaan 3, 5741 EZ Beek en Donk, Nederland

Extra informatie

In de voetsporen van Dante 

Een theatrale literaire avondwandeling 

Op een zomeravond wordt u op de aanvangslocatie door regisseur Teresa van de Ven ingeleid in Italië's grootste literaire meesterwerk: ‘La Divina Commedia’ van Dante Alighieri. Zij neemt u vervolgens al vertellend mee de bossen in zodat u, tijdens een stille wandeling, zelf Dantes queeste ondergaat. Onderweg ontmoet u de hoofdfiguren uit het meesterwerk Dante en Vergilius die citeren uit de proza. Laat u meeslepen in dit bijzondere verhaal, omringd door de natuurgeluiden en de prachtige live gezongen liederen door sopraan Rianne Wilbers.

De thema’s die Dante (1265) aanraakt in zijn reis, zijn juist nú weer zeer actueel. Nu dienen confrontaties met grote morele dilemma’s zich aan in onze samenleving; onophoudelijk en transparanter dan ooit. Denk aan politiek, gezondheidszorg, scholen, verkeer, bedrijven en banken, maar vooral ook in onze dagelijkse omgang met geliefden, vrienden en collega’s.

‘La Divina Commedia’ is een reis-naar-binnen, in onszelf. De route begint bij Inferno (de Hel) waar onze onbewuste driften en verlangens ons eigen leed creëren. Vervolgens langs Purgatorio (Louteringsberg) waar we getest worden op onze morele dilemma’s. De reis eindigt in Paradiso (Paradijs) waar hét ultieme moment van inzicht en zelfverwerkelijking duidelijk wordt; de teruggevonden verbinding met onszelf en ‘Het Geheel der Dingen’.

Team Via Dante

regisseur/spreker: Teresa van de Ven

sopraan: Rianne Wilbers

acteurs: Jacques Offenbach en Herman Verhaaren

productie: Wilfried van der Grinten

Bij grote belangstelling hebben wij in augustus opties voor een 2e wandeling. Houd daarvoor deze website in de gaten.

Praktische informatie

  • Op deze locatie (Google maps route link) verzamelen we bij De Brabantse Kluis, Kloosterdreef 8 5735 SJ Aarle-Rixtel. Hier is de mogelijkheid om vooraf een kopje koffie of thee te drinken voor de introductie buiten begint.
  • Contactpersoon van deze avond:  Wilfried van der Grinten 06 109 662 74

Tickets

  • In de voetsporen van Dante

    € 25,00
    Verkoop geëindigd op

Totaal

€ 0,00

Deel dit evenement

bottom of page